Wat een bijzondere tijd!

Op 16 maart gingen de schooldeuren dicht door het coronavirus en niemand wist voor hoe lang. Ineens kon je niet meer naar school, je zag je vriendjes en vriendinnen bijna niet meer. De juffen en meesters waren heel verdrietig en moesten digitaal les gaan geven. Papa’s en mama’s werden ineens ook leerkracht en hielpen je met je schoolwerk dat nu ineens thuis gemaakt moest worden. Je kon je familie alleen maar van een afstand zien. Een moeilijke tijd voor iedereen. De ziekenhuizen raakten overvol en iedereen sprak alleen maar over corona en Covid-19. Hoe moet je zulke gevoelens uitleggen, terwijl iedereen bezig was om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen niet ziek werden of hun baan kwijt raakten. 

Zo ontstond de Kids CoronaKrant: een platform met en voor kinderen in een bijzondere periode in de geschiedenis. En jullie hebben als reporters waardevolle berichten gemaakt.  Activiteiten die nieuw waren, emoties die aangaven wat jullie voelden, alle volwassenen die hun best deden voor jullie. En nu mag je voorzichtig aan weer je normale leven oppakken en hele dagen naar school. Wat een feest, omdat alles weer bijna gewoon is!

Daarom eindigen we nu met de speciale Kids Corona Krant. De website www.kidscoronakrant.nl blijft gewoon in de lucht. Heel veel dank voor alle berichten, filmpjes, foto’s en tekeningen. 

Het was voor de redactie een hele bijzondere tijd daarom hebben we alles op een rij gezet in de bovenstaande video.

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: