Reporter Soline (11 jaar) ?

De repetities van Soline haar musical voor groep 8 zijn in volle gang. Zij is erg blij dat haar moeder samen met twee vriendinnen de afgelopen tijd hard hebben gewerkt om een speciale musical te maken over de Corona Crisis. Zo kunnen Soline en haar klasgenoten op een creatieve manier hun gevoelens over de afgelopen tijd delen. De musical is herkenbaar, relativerend, en met een lach en een traan. Wij vroegen Soline hoe het nu met de repetities op school gaat. En we krijgen een uniek kijkje achter de schermen…

Wat is je leeftijd?
Ik ben 11 jaar.

Op welke school zit je?
Ik zit op de Vondelschool in Bussum.

Welke musical gaan jullie uitvoeren?
Corona de musical  (deze heeft mijn moeder geschreven! :)) 

Kun je kort vertellen waar hij over gaat?
Ja hoor hij gaat eigenlijk over de afgelopen maanden in de Corona tijd met leuke grapjes maar ook zielige momenten erin.

Welke rol speel jij?
Ik speel een kind van een moeder die op de IC werkt en daar mag ik ook een liedje over zingen en ik dans ook nog in een paar dansen.

Soline heeft een solo optreden

Hoe Vaak oefenen jullie op school voor de musical? En is dit op een vaste dag?
Mijn klas is verdeeld in twee groepen. Mijn groep gaat op maandag en donderdag en dan oefenen wij ongeveer twee uur. En de andere groep op dinsdag en vrijdag en dan oefenen zij ook twee uur. En woensdag hebben we zoom (Zoom is een soort Facetime) en dan oefenen we ook maar dan dus niet op school maar vanuit thuis. We oefenen dus op vaste dagen.

Hoe oefenen jullie voor de musical?
We oefenen in groepen op school. En soms ook thuis via Zoom of voor jezelf. 

Moeten jullie hier ook rekening houden met anderhalve meter?
Je hoeft niet met de kinderen rekening te houden met de anderhalve meter afstand maar wel met de meesters en juffen.

De liedjes zijn toch op een bekende melodie? Wat vind je daarvan?
Ja, de liedjes zijn op bekende melodieën geschreven. En dat vind ik heel fijn want het zijn bekende leuke liedjes uit de top 50 en dus kent iedereen het deuntje al en dan hoef je dat niet meer te oefenen want daar heb je ook bijna geen tijd voor.

Wat vind jij tot nu toe van de musical?
Ik vind hem super leuk omdat er grappige grapjes in zitten en leuke liedjes maar er zitten natuurlijk ook droevige momenten in dat vind ik ook goed. Maar vooral zitten er grappige dingen in en dat vrolijkt mij dan weer op.

Zitten er veel leuke grapjes in?
Ja! Bijvoorbeeld een rappende premier Rutte, en een sporttrainer op tv die Co Fit heet. En ook de scenes van Willem-Alexander en Maxima zijn heel grappig!

Lees hier hoe deze musical tot stand is gekomen!

Wil jouw school ook nog Corona de Musical bestellen? Dat kan! Kijk op www.coronademusical.nl of leest eerst ons artikel.

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: