7 anti-verveel tips voor de vakantie

Nu je vakantie hebt maar thuis moet blijven lijken de dagen misschien wel op elkaar. Dus hierbij hebben we nog wat tips om iets anders te doen overdag.

Wij hebben een aantal anti-verveeltips voor je bedacht.

Maak een museum/tentoonstelling van al je knutselwerken ?
Je hebt vast veel tekeningen, knutsels of andere creatieve dingen gemaakt de afgelopen weken. Dan hebben wij een leuk idee.
Hang deze op in een kamer of zet ze mooi neer. Maak kaartjes voor het entree, maak een reclamebord met logo voor op de deur van de ruimte en nodig je hele familie uit om naar jouw museum te komen. Je kunt hem ook zelf openen. 
Controleer de kaartjes als je bezoekers (familie) een voor een naar binnen gaan. Zo heb je je eigen museum gemaakt.

Maak een thuisbioscoop met zelfgemaakte popcorn ?
Het is vakantie en niet de hele dag mooi weer dus wij vinden het wel logisch dat je binnen blijft en een film gaat kijken. In je pyjama of gewone kleding het mag allemaal. Als je er maar wel popcorn en m&m’s bij eet. Doe als Fiene en Liam (in de video) en kijk bijvoorbeeld Madagaskar. Gordijnen dicht en genieten maar!

Wat moet je doen als het buiten ? regent? Nou gewoon met ? popcorn op de bank een film kijken op Netflix. We hopen vandaag weer op een ?zonnetje. Groet, Meester B

Geplaatst door Meester B op Woensdag 29 april 2020

Hou een thuis-fotoshoot met je familie ?
Ook al hebben jullie corona-kapsels een leuke familie foto is nooit verkeerd. Bijvoorbeeld met het thema “corona”. Doe elkaars haar en make-up of blijf gewoon jezelf, dat is aan jou. Het kunnen grappige maar ook mooie foto’s worden. Zet je fototoestel of telefoon op de zelfontspanner en ga samen aan de slag. Wil je jouw foto met ons delen? Mail deze dan naar info@kidscoronakrant.nl en wij plaatsen deze voor je. 

Ga binnen picknicken ?
Iedere dag lunch je samen. Maar heb je al een picknick lunch gehad? Zoek een fleece kleed op en verzamel alle lekkere dingen in een mand. Deze zet je midden op het kleed, zorg voor vogelgeluidjes op de achtergrond en dan is het picknicken geblazen. Veel plezier.

Bak koekjes en verkoop ze in de straat
Begin je eigen bedrijfje net als Sanne en ga koekjes bakken en deze verkopen in de buurt. Doe een briefje in de bus bij de buren met jouw prijslijst en bakken maar. Je kunt het voor de deur neerzetten en aanbellen. Via een tikkie kunnen de buren jou dan betalen…

Maak je eigen buiten bibliotheek ?
Als de bibliotheek dicht is, dan maak je toch gewoon je eigen bibliotheek? Evi (4 jaar) heeft haar eigen mini-bieb gemaakt en leent aan iedereen in de buurt boeken uit. Er is ook een wedstrijd op de facebookpagina van de Kinderboekenweek.

Doe een heitje voor een karweitje ?
Ken je de term ‘heitje voor een karweitje’? Dan doe je een klusje zoals bijvoorbeeld de straat vegen, de afwas doen of een auto wassen voor iemand en zij geven daar een zakcentje voor. Als je het goed wil aanpakken maak dan een leuke flyer en bezorg deze bij alle buren in de brievenbus. Zet hier je telefoonnummer op aan zodat zij je kunnen bellen of appen als ze een klusje hebben. Zorg er wel samen voor de dat je de corona regels in de gaten houdt.

Heb jij nog leuke tips voor de vakantie? Laat het ons hier weten.

Deel dit bericht op: