Jonge onderneemster Sanne bakt koekjes in coronatijd

Sanne van Oudenaarde is 18 jaar en is dankzij corona haar eigen bedrijf begonnen. Zij bakt heerlijke koekjes en brengt deze langs bij mensen onder andere in verzorgingstehuizen die dat goed kunnen gebruiken. Wij vonden dat zo een leuk idee dat we haar een paar vragen hebben gesteld.

Vertel eens wat meer over je eigen bedrijf.
Ik bak inderdaad graag koekjes voor anderen. De naam Bezorgkoekies zegt natuurlijk al heel veel, ik bak koekjes om ze vervolgens bij anderen te bezorgen. Mensen kunnen bij mij koekjes bestellen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Zo heb ik al veel opa’s, oma’s, vrienden en collega’s blij gemaakt. Bezorgkoekies is er voor iedereen!  Naast de koekjes kunnen ze er ook een persoonlijk berichtje bij doen, zodat het echt een leuke verassing is. Ik vind het belangrijk dat iedereen zo vers mogelijke koekjes ontvangt, dus ‘s ochtend bak ik ze en ‘s middags pak ik alles in om ze vervolgens te bezorgen.

Hoe lang bestaat je bedrijf?
Op dit moment 5,5 week.

Hoe kwam je op het idee bezorgkoekies te beginnen?
Ten eerste houd ik echt van bakken. Voor elke verjaardag maak ik mijn eigen taarten , ook mijn buren en opa ontvangen wel eens wat lekkers. Door het coronavirus ben ik twee baantjes (tijdelijk) kwijtgeraakt. Op dit moment heb ik namelijk een tussenjaar dus bestond het jaar vooral uit werken. Daarnaast zou ik nu voor 2,5 maand in Peru zitten voor vrijwilligerswerk, maar dit is niet doorgegaan. Van de een op andere dag had ik niks, maar dat hield ik niet lang vol. Ik merk altijd dat mensen heel vrolijk worden als iets klein krijgen zoals een kaartje of en bloemetje. Al vrij snel had ik bedacht om koekjes voor anderen te bakken tegen een laag prijsje. Ik plaatste een berichtje op Facebook en dit werd zo goed ontvangen dat ik de volgende dag al boodschappen moest doen om gelijk te bakken. 

Kun je jouw bedrijf goed combineren met school?
Ik ga pas in September studeren, momenteel heb ik een tussenjaar. Bezorgkoekies is dus het enigste wat ik nu heb in de vorm van werk.

Heb je ook hulp van je ouders/familie?
Jazeker! Mijn moeder helpt vaak met de boodschappen en mijn vader juist met de bezorgingen ver weg. Ook helpt mijn oom af en toe om wat leuke teksten te verzinnen. Uiteraard mag de hele familie de nieuwe koekies proeven, de belangrijkste taak.

Heb je al veel bestellingen gehad?
Ja echt veel meer dan verwacht van te voren. In het begin dacht ik ‘na één week houdt het wel op’, maar het bleef niet bij één week. Nog steeds stromen er bestellingen binnen, zowel kleine en als wat grotere. 

Ben je van plan om je bedrijf na de Corona Crisis te houden?
Ik zal doorgaan tot ik merk dat er geen vraag meer naar is. Of dit nu voor of na het einde van de Corona Crisis zie ik dan wel weer. Voorlopig ga ik nog vrolijk verder, zeker met leuke feestdagen in het vooruitzicht zoals Moederdag en Vaderdag. Ik ga in ieder geval in September studeren, dus dan zal ik er veel minder tijd voor hebben. Maar misschien wat opdrachten in de weekenden en tussendoor.

Welke koekie smaken heb je in je assortiment?
Ik heb drie soorten koekies smaken. Een Hemelse Choco Koekie is een chocoladekoekje die krokant van buiten is en zacht van binnen, afgemaakt met een heerlijk glazuur.  Een Altijdgoedkoekie is een heerlijk zandkoekje met een eigen touch, ze komen in allen vormen en maten.  Een Stralende Koekie is een koekje met merengue en een tintje citroen waarin twee structuren samenkomen tot één geheel.

Wat is jouw favoriete koekie?
Hemelse Choco Koekie , die is echt onweerstaanbaar!

Wil je meer weten over de koekies van Sanne? Neem dan een kijkje op haar website: bezorgkoekies.nl

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op:

2 gedachten over “Jonge onderneemster Sanne bakt koekjes in coronatijd

Reacties zijn gesloten.