Longen gemaakt van bloemen op de Keukenhof

Met een enorm bloemen- en plantenkunstwerk in de vorm van een paar longen trappen #flowers4oxygen en de sierteeltsector een corona campagne af op de Keukenhof.

Het eerste bloemen- en plantenkunstwerk op het terrein van Keukenhof zijn twee hele grote longen gemaakt van bloemen en planten. Met dit kunstwerk wil  #flowers4oxygen wereldwijd inspireren om vergelijkbare creatieve initiatieven te ontwikkelen tijdens deze coronacrisis.

Flowers4oxygen: Deel je positieve energie met de wereld, we doen dit met elkaar. 


50.000 planten en 150.000 bloemen

Het eerste megakunstwerk van #flowers4oxygen kwam tot stand dankzij de medewerking van diverse bedrijven uit de bloemen- en plantenbranche. Zij leverden ruim 50.000 planten en 150.000 bloemen aan op het terrein van Keukenhof in Lisse. In slechts vier dagen tijd creëerden tientallen vrijwilligers – vanwege de veiligheidsvoorschriften met slechts enkele mensen tegelijk – hiermee een enorm paar longen van een half voetbalveld, oftewel 2.250 m2 groot.

Meedoen
Iedereen kan bij het wereldwijde initiatief aanhaken met zijn eigen creatieve uiting. Dit kan een kunstwerk zijn in de vorm van longen, maar ook een andere persoonlijke boodschap. Als jij iets moois hebt gemaakt met de vorm van longen zet dit online met de hashtag #flowers4oxygen en zo verspreiden we gezamenlijk de boodschap van blijdschap en positieve energie die iedereen nu zo hard nodig heeft. 

Bekijk hier de drone beelden van het maakproces:

Foto: ©FlorisHeue

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: