Reporter Maaike (10 jaar)

Mijn naam is Maaike en ik ben 10 jaar. Ik heb een echt interview gehad met mijn moeder, Jacqueline Brouwer.

Waar werk je?
Ik werk in een grote huisartsenpraktijk in Heerde.

Wat doe je voor werk?
Ik werk als huisarts in mijn eigen huisartsenpraktijk.

Met wie werk je samen?
Ik werk samen met zes andere huisartsen, onze praktijkmanager, 13 assistentes 6 verpleegkundigen en twee huisartsen in opleiding. 

Wat is er bijzonder aan het werken in deze tijd?
Alle normale zorg gaat niet meer door. We proberen zo veel mogelijk patiënten met corona op een veilige manier te zien. Er zijn twee dokters die patiënten bezoeken met beschermende kleding aan. Een andere dokter doet een hoestspreekuur voor onze praktijk in Heerde en voor de praktijk in Wapenveld. Er zijn heel veel mensen ziek door corona in ons dorp. Ook veel ouderen overlijden hierdoor. Dat is heel verdrietig. 

Wat maakt de meeste indruk?
Dat redelijk gezonde mensen opeens zo ziek en benauwd worden dat ze er aan overlijden. Ook mag er bijna niemand bij deze mensen komen als ze in het ziekenhuis liggen vanwege het besmettingsgevaar. Dat maakt het heel naar en eenzaam voor deze patiënten. Als je zo ziek bent wil je juist graag je familie op bezoek. 

Hoe zorg je dat je zelf gezond blijft?
Ik probeer gezond te eten, genoeg te slapen en af en toe te sporten. Tijdens het werk dragen we beschermende pakken. Patiënten waarvan we denken dat ze niet besmet zijn met corona bezoeken we zonder beschermende kleding. Dat schatten we niet altijd goed in. Ik ben ziek geweest na contact met besmette mensen. Er zijn veel huisartsen ziek. Wij hebben vaak toch het eerste contact met mensen. Gelukkig ben ik nu weer opgeknapt en kan ik weer werken. 

Heb je contact met je eigen familie?
Ik heb wel contact met mijn gezin. Andere mensen zoals mijn ouder zie ik nu even niet.

Hoeveel mondkapjes gebruiken jullie per dag en hebben jullie genoeg?
Wij doen zo zuinig mogelijk met de mondkapjes en gebruiken 10 per dag in onze praktijk. Gelukkig hebben we ook veel mondkapjes van mensen uit de omgeving gekregen. Wij kunnen ons dus goed beschermen.

Wat ik verder nog wil vertellen.
Corona is een hele nare ziekte en het zet het leven van ons allemaal op de kop. Wel merk ik dat we als dokters, assistentes en verpleegkundigen heel goed samenwerken. Ook krijgen we veel steun uit de maatschappij. In ons verzorgingshuis zijn zoveel verzorgende ziek dat het leger helpt. Iedereen helpt elkaar en daardoor kunnen we nog beter voor de patiënten zorgen. Ik hoop dat deze saamhorigheid ook blijft na de coronacrisis.

Bedankt voor dit prachtige interview Maaike!

Ken jij een bijzonder persoon waarvan je een verhaal met ons wilt delen? Laat het ons hier weten.

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: