Tip: Corona de Musical voor groep 8

Hebben jullie door corona nog geen keuze kunnen maken voor een eindmusical, of willen jullie deze aanpassen gezien de huidige tijd? Dan hebben wij een tip: “Corona de Musical.” Het grappige stuk is zeer actueel, makkelijk in te studeren en iedereen kan meedoen, live en thuis.

De musical is geschreven door drie vriendinnen die elkaar kennen uit een toneel- en muziekverleden. Zij zijn nu werkzaam in het basisonderwijs (groep 8 leerkracht), kinderpsychologie, communicatie & event management en (kinder)theater. 

Herkenbaar
In Corona de Musical volgen de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen tijd elkaar in razend tempo op. De scenes zijn voor jong en oud herkenbaar. Met een lach en een traan wordt een periode van zorgen, eenzaamheid en stress omgezet naar iets positiefs. Voor kinderen, ouders en leraren een gepast afscheid van groep 8.

Inhoud
Vanzelfsprekend begint de musical in China. Rappende Rutte en doventolk Irma Muis brengen ons het zorgelijke nieuws. Een achtbaan volgt: de run op wcpapier, opa op afstand verrassen, moeder werkzaam op de IC, Maxima en Willem-Alexander, een verwarde viroloog. Dit en nog veel meer leidt tot een hoopvol en vrolijk slot.

Maaike
Sabien
Francoise

“Onze inspiratie voor Corona de Musical komt natuurlijk voort uit alle gebeurtenissen rondom het coronavirus,” vertelt Francoise Hagen, leerkracht en mede-schrijfster van het nieuwe stuk. “Maar het idee om deze gebeurtenissen ook echt om te zetten in een musical ontstond toen ik merkte dat leraren in het onderwijs niet precies wisten wat ze met de eindmusical aanmoesten. Toen bedachten wij, drie moeders in de thuiszit-modus: als we deze bizarre tijd nou omzetten in iets leuks en relativerends, dan is dat misschien wel precies waar de groepen acht op zitten te wachten! En nu ligt er een super gaaf script waar we enorm trots op zijn!”

Corona de Musical is een voorstelling geworden over de bijzondere periode die iedereen nu doormaakt. De musical kan deels live, deels digitaal worden gespeeld, zodat iedereen kan meedoen. Ook is nagedacht over de scenario’s om voor genoeg publiek te kunnen spelen, mochten de maatregelen die nu gelden in juli nog van kracht zijn.

Meer informatie
Wil je voorbeelden horen van de musical of tips lezen hoe je deze coronaproof kunt uitvoeren? Kijk dan op de website.

Goed doel
Slaat de musical aan, dan gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Jarige Job. 
Nederland kent meer dan 61.000 kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, omdat het geld op is. Door Corona neemt dit aantal alleen maar toe. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardags-box, met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag.

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: