Tip: Prentenboek over coronavirus

In Job en Juultje en de onzichtbare druppeltjes leggen Silvia (schrijver) en Marjolein (illustrator) op een speelse manier uit wat het coronavirus is en hoe ermee om te gaan. ‘Door een herkenbaar verhaal met aansprekende tekeningen snappen kinderen het nut van de maatregelen beter.’ Met de opbrengst van het boek steunen de makers het Rode Kruis.

Het corona-prentenboek is gericht op kinderen in de onderbouw van de basisschool. Job en Juultje krijgen beiden op hun eigen manier te maken met de gevolgen van het virus. De vader van Job wordt erg ziek en het hele gezin moet in quarantaine. De moeder van Juultje werkt in het ziekenhuis.

In het boek komt duidelijk naar voren hoe het corona virus zich verspreidt en wat kinderen zelf kunnen doen om het virus of mogelijke toekomstige virussen op afstand te houden. ‘Voor kinderen is het een lastige tijd. Ze kunnen niet naar school, niet naar opa en oma, moeten vaak handen wassen en worden gevraagd om afstand te houden,’ zeggen Silvia en Marjolein. ‘Dit boek kan hun ondersteuning geven.’

‘Vooral kinderen in moeilijke gezinssituaties, achterstandsleerlingen en kinderen met verschillende culturen en achtergronden hebben baat bij dit boek, maar ook in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg kan het van pas komen.’ Daarnaast is het prentenboek een aandenken. ‘Dit boek zal nog vaak tevoorschijn worden gehaald als blijvende herinnering aan deze bizarre corona-periode.

Het doel van het boek is dus enerzijds kinderen informatie geven, maar anderzijds een mooi (voor)lees boek en een eeuwige herinnering aan dit bizarre coronajaar 2020. Volgens de makers zal het kinderen helpen te begrijpen wat er gebeurt en daarnaast helpen bij de verwerking van een moeilijke periode. Bovendien is het belangrijk dat kinderen de adviezen en gestelde maatregelen snappen en naleven, ook in de toekomstige schoolsituatie. 

Kijk hier voor meer informatie of om het boek te kopen.

Deel dit bericht op: