Geef je ouders een Lintje?

Jullie zitten nu al bijna 6  weken thuis. Zes weken zonder dat je naar school geweest bent. Je hebt waarschijnlijk wel contact gehad met je juf of meester, maar vaak hebben je ouders je geholpen met je schoolwerk. Ze zitten naast je om sommen uit te leggen, ze helpen met begrijpend lezen, werkstukken maken.

Je ouders hebben het extra druk met hun werk en jouw schoollessen en dan doen ze ook nog leuke dingen om het gezellig te maken. Dat is als je er over nadenkt best bijzonder en lief!

Jouw ouders verdienen wel een onderscheiding!
Dat noemen we in Nederland een Lintje en normaal geeft de burgemeester deze uit naam van de Koning mensen die iets bijzonders voor de samenleving hebben gedaan. Net als jouw ouders. En om je ouders in het zonnetje te zetten maak jij voor hun een lintje. Deze kun je dan op zondag 26 april, de dag voor Koningsdag als verrassing aan ze geven.

Hoe maak je het lintje?

  1. Print het werkblad onder aan deze pagina of teken het na en plak het op stevig papier
  2. Kleur het lintje in zoals jij dit mooi vindt
  3. Teken een van je ouders erin (of plak een foto in het rondje in het midden) en knip het uit
  4. Maak een gaatje bovenin in het midden en haal hier een koordje door of een speldje
  5. Geef het aan je ouders en vergeet niet een foto te maken

Foto actie:
Maak een foto en stuur naar ons via de upload onderaan deze pagina of mail het naar info@kidscoronakrant.nl. Dan zetten we deze foto van jouw papa of mama in de Kids CoronaKrant. Ga er zelf naast staan, dat maakt het extra leuk.

Klik op de afbeelding om deze te printen

Stuur je foto van je ouders in:

Drop your file here or click here to upload
Deel dit bericht op: