Juf Francoise over ‘Corona de Musical’ ?

Francoise Hagen is leerkracht van groep 7&8 op de Vondelschool in Bussum. Zij is niet alleen leerkracht maar ook de (mede) bedenker van de musical die de groep 8 gaat uitvoeren. Wij spraken Francoise over de voorbereidingen van hun musical.

Wat een speciale musical gaan jullie uitvoeren. Je hebt hem namelijk zelf (mede) geschreven en bedacht. Hoe is dit zo gekomen?
Mijn jongste dochter Soline zit in groep 8. Vlak voor de meivakantie hoorden we dat het kamp niet doorging en mogelijk ook de musical niet. Ze was erg teleurgesteld. Ik ben zelf leerkracht groep 7 / 8 en ik weet hoe belangrijk en bijzonder het is voor een groep 8 om na al die jaren de basisschool af te sluiten met de eindmusical. Dus bedacht ik met mijn vriendinnen Sabien en Maaike een plannetje: laten we een musical schrijven die coronaproof is, zodat een groep 8 deze toch, ondanks alle maatregelen, kan repeteren en opvoeren. Dus met veel korte scènes met kleine groepjes, die je ook deels kunt filmen. Het onderwerp van de musical werd al snel ook deze afgelopen: ‘Corona-tijd’. herkenbaar, relativerend, en met een lach en een traan. Zo was “Corona de Musical” voor het eind van de meivakantie geboren!

Was de keuze lastig om de musical toch door te laten gaan?
Natuurlijk is daar goed over nagedacht op school en ook wel getwijfeld. Maar zodra we te horen kregen dat we met halve klassen weer naar school mochten, bood dat weer mogelijkheden, en zijn we ervoor gegaan. Het fijne van “Corona de Musical” is dat deze goed in verschillende kleine groepjes en op afstand is in te studeren.

Wanneer is de musical?
Hij stond oorspronkelijk gepland voor eind juni, maar mogelijk wordt het nu begin juli, zodat met de nieuwe maatregelen dan meer ouders mogen komen kijken en genieten.

Waar gaan jullie hem uitvoeren?
Daar wordt nog naar gekeken. Naar opties die genoeg ruimte bieden om ook binnen (of buiten) voldoende afstand te houden, en het ook goed te kunnen filmen.

Op welke manier gaan de ouders deze musical beleven in de nieuwe corona situatie?
Dat is nog niet helemaal zeker natuurlijk, want de maatregelen kunnen nog veranderen. Maar in elk geval gaan we zorgen dat alle ouders hun kind in de musical kunnen zien schitteren. Zo niet iedereen “live”, dan wel via een videoverbinding, en/of opnemen zodat je achteraf kan kijken.

Kun je nog iets meer vertellen over het succes van deze musical zijn er veel scholen die hem gaan uitvoeren?
We krijgen ontzettend veel leuke en hartverwarmende reacties vanuit echt het hele land, zo leuk! Er zijn al meer dan 80 scholen die de musical hebben besteld. Stel je voor, dat is meer dan 2000 kinderen die we hiermee toch een superleuke eindmusical hebben kunnen bezorgen. Dat maakt mij heel blij. En zelfs nu nog komen er elke dag nog bestellingen bij!

Wil jouw school ook nog Corona de Musical bestellen? Dat kan! Kijk op www.coronademusical.nl of leest eerst ons artikel.

Rappende Rutte

Bekijk hier nog meer fragmenten uit de musical

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: